In ieder mens leven beelden. Deze ontstaan in de ziel door opgedane ervaringen die diepe indruk hebben gemaakt. Beelden maken zichtbaar wat in de ziel leeft. In mijn praktijk creëer ik ruimte voor het kind om dat wat innerlijk leeft, zichtbaar te laten worden in spel, tekeningen, verhalen en andere uitingsvormen. Gaandeweg probeer ik deze ‘taal’ te leren verstaan. Langs deze kanalen kan het kind laten zien waar het, vaak onbewust, hindernissen van ondervindt en waar het mee worstelt. Deze beeldentaal is voor ieder kind uniek en wordt in de actief beeldende therapie gebruikt om problemen te leren kennen en ermee om te gaan. Dit doe ik in nauwe samenwerking met de ouders die, door regelmatig terugkerende gesprekken, meegenomen worden in het proces. Als de situatie daarom vraagt voeg ik actief beelden toe die therapeutisch en genezend kunnen werken.
Wanneer actief beeldende therapie en ouderbegeleiding
Als uw kind gedragsmoeilijkheden laat zien zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak.
Als uw kind niet goed in zijn of haar vel zit. Signalen die dat aangeven kunnen uiteenlopend zijn. Is uw kind bijvoorbeeld veel boos, of woedend, verdrietig, stil of teruggetrokken? Klaagt het over pijn zonder dat daar een aanwijsbare medische oorzaak voor is? Is het weer begonnen met bedplassen of zijn er andere onbegrijpelijke signalen?
Als er traumatische gebeurtenissen zijn geweest en u merkt dat uw kind deze onvoldoende kan verwerken.
Voor kinderen die te maken hebben met scheiding of overlijden en die extra steun kunnen gebruiken om in de situatie staande te kunnen blijven.
Als uw kind veel te verduren heeft ( pesten, lichte handicaps waardoor het zelfvertrouwen aangetast dreigt te worden.)
Als je als ouder(s) merkt dat je eigen oplossingen niet meer toereikend zijn en je weet dat er iets extra’s moet gebeuren voor je kind en/ of jezelf.