Even voorstellen

Sylvia Stroink- van Moorsel:

Sinds 2004 werk ik als jeugd- en antroposofisch verpleegkundige en opvoedcoach bij CB Widar. In 1984 rondde ik de HBO-V in Amsterdam af. Daarna werkte ik in ziekenhuizen op kinder- en verlosafdelingen. Ik volbracht een managementopleiding en de Post- HBO 'Pedagogische Preventie' en in 2006 de voortgezette opleiding bij Plegan. Ik ben getrouwd en wij hebben twee volwassen dochters en een kleinzoontje. Mede doordat onze kinderen de gehele Vrije School doorliepen, groeide mijn kennis over de antroposofie. Ouders met jonge kinderen bijstaan en luisteren naar hun oudergevoelens zie ik als mijn taak. Een Australisch gezegde luidt 'Geef je kind wortels en vleugels'. Ik geef de baby- en de peutercursus en themavonden. Daarnaast ben ik medeauteur van de 'Groeiwijzers' en gastspreker. Ik stimuleer ouders om met hun kindertjes te zingen en heb daarom het Widarkoor opgericht. In mijn vrije tijd maak ik graag schilderijen en in Helicon hangen wat doeken.

Sacha van Veen:

Na mijn HBO-Verpleegkunde studie, heb ik de Voortgezette opleiding verpleegkunde vanuit de antroposofie gevolgd. Voordat ik deze opleiding deed heb ik 20 jaar als verpleegkundige gewerkt in vele verschillende werkvelden in de gezondheidzorg. Tijdens het werken in een antroposofische kliniek kwam ik met uitwendige therapie in aanraking. Dit spreekt mij aan omdat je daardoor bewust wordt van je eigen lichaam en weer verbondenheid en balans in je lichaam krijgt. En nu draai ik op maan- en dinsdagen mee op het antroposofische consultatiebureau. Ik vind het heel leuk om alle ouders en mooie kinderen te ontmoeten en samen te kijken naar de vragen die er zijn en de ontwikkelingen te volgen. Ik ben getrouwd en moeder van 4 kinderen die allen de Vrije School hebben doorlopen. Ik vind het heel leuk om weer met kleine kinderen omringt te worden. Sinds 2023 werk ik bij CB Widar.

Marloes Engels- van der Pol:

Vanaf 1 januari 2024 ben ik de jeugdarts bij CB Widar. Antroposofie is al op jonge leeftijd verweven in mijn leven. Zo ging ik als kind naar een antroposofisch peuterklasje en naar de Vrije School. De bezieling en verbondenheid die ik kenmerkend vind voor de antroposofie, hebben mij altijd op diepere lagen weten te raken. Met name in het ouderschap haal ik uit de antroposofie veel inspiratie, bijvoorbeeld rondom verzorging en opvoeding. En ook als jeugdarts sluit het mooi aan bij mijn wens, om te werken met warme handen en met oog voor het individuele opgroeiende kind en zijn of haar eigen levenspad. Toen ik moeder werd, kwam ik zelf voor het eerst bij CB Widar, nadat mijn man en ik een paar jaar geleden vanuit Utrecht naar Austerlitz verhuisden. Want hier werden onze drie kindjes geboren; We komen met onze kindjes met veel plezier bij CB Widar en ze gaan ook naar ’t Kleine Volkje.

Desirée van Klaveren- Hogenkamp:

Na mijn artsexamen deed ik de tropenopleiding en heb ik gewerkt ik op chirugie-en gynaecologie/verloskunde afdelingen. Daarna heb ik gewerkt op ic-afdelingen in het UMC-Utrecht. Een jaar ben ik bij een huisarts in dienst geweest. Ik werk sinds 2008 als jeugdarts in dienst van de GGD-RU, op reguliere consultatiebureaus en sinds 2012 tevens bij CB Widar. Ik ben getrouwd en we hebben vier volwassen kinderen.  Op een antroposofische crèche in Rotterdam voor onze kinderen, kwam ik voor het eerst in aanraking met de antroposofie. In 2018 voltooide ik de opleiding tot antroposofisch arts. De antroposofie is een verrijking in mijn werk als jeugdarts en geeft mij een completer beeld om samen met ouders naar hun kind te kijken, en ouders te mogen begeleiden bij het opgroeien van hun kind. Ik werk dagen per week dagen voor de GGD-Regio Utrecht en één donderdag per maand voor Consultatiebureau Widar waar ik tevens de vaste invalarts ben.